Tancament de les Bateries Antiaèries (Primera Part)

Districte i ajuntament preparen tancar l’espai sense cap participació

No al tancament de les Bateries AntiaèriesHa tornat a passar i ja no ens és estrany. Intervencions urbanístiques sense cap mena de participació al turó de la Rovira. Projectes de gran impacte econòmic i social. Amb forta oposició veïnal. Molts diners en joc. Ens recorda tot molt al Parc Güell…

Ens n’enterem pels mitjans de comunicació. Aquest cop és el govern Comuns-PSC (amb Colau i Rosa Alarcón) qui aprova un projecte a esquenes del veïnat.Les bateries, també anomenades búnkers o cañones

Sense diàleg ni discussió. Força bruta. El capital mana, governi qui governi.

Dues intervencions, el mateix calc

Primer va ser el 2015 amb la museïtzació i pavimentació de les bateries amb el govern de Convergència propiciat pel mandat de Trias (Convergència) i la regidora Francina Vila (Convergència). Només 6 anys després, a dia d’avui, el projecte de tancar les bateries antiaèries continua aquest cop de mans de l’alcaldessa que prometia tornar el Parc Güell a la ciutat.

En efecte, parlem de dues intervencions que segueixen la mateixa línia, malgrat el diferent color dels governs. La mateixa opacitat, la mateixa naturalesa. Tala d’arbres, cimentació de camins, museïtzació d’espai. En resum, urbanitzar la muntanya i regular a la màxima expressió l’ús de l’espai públic per a treure’n rèdit econòmic.

Mentre veiem per una banda una preocupant negligència amb la retirada de l’amiant (denunciat fa anys), i una davallada d’inversió i personal a Parcs i Jardins; per l’altra, veiem pressupostos orbitants (sumem més de 4 milions d’euros) per atorgar contractes d’obra, de vigilància i consolidar un pla d’urbanització i turistificació de les bateries.

Els plans de l’ajuntament

Els plans de l’ajuntament són clarament mercantils i econòmics. Tots dos governs justifiquen les intervencions amb la mateixa causa: l’incivisme. Si bé Francina Vila ja prometia una vigilància 24h a les bateries, ara Alarcón imposa un tancat per protegir-nos del mateix: l’incivisme, el botellot i la degradació de patrimoni. Quin va ser la justificació per tancar el Parc Güell el 2013? Exacte, també l’incivisme.

El veïnat ha après que el principal motiu no és aquest. Tancar el Parc Güell no ha garantit una millor conservació del patrimoni. En canvi, si que ha generat molts diners que han anat a parar, com no, a l’iniciativa privada del sector turístic.

Sabem quin és la cosa comuna que uneix tots dos governs: els diners que hi ha en joc. B:SM es una empresa privada amb capital públic. La seva gestió es caracteritza per créixer, acaparar com més serveis municipals millor, per a després externalitzar serveis a empreses privades, d’amics, naturalment. El joc neoliberal clientelar mana, governi qui governi mani.

A continuació us recomanem que llegiu qui composa el consell directiu de B:SM (Barcelona Serveis Municipals). Som mal pensats si diem que els mateixo que tanquen l’espai públic son els mateixos que en treuran rèdit econòmic?

Consejo de Administración

Presidente: Ilmo. Sr. Jaume Collboni i Cuadrado

Vicepresidenta:  Ilma. Sra. Janet Sanz Cid

Consejeras y Consejeros: Ilmo. Sr. Jordi Martí Grau, Ilma. Sra. Maria Rosa Alarcón Montañés, Ilma. Sra. Elsa Artadi Vila, Ilma. Sra. Francina Vila Valls, Ilma. Sra. Eva Parera Escrichs, Ilmo. Sr. Eloi Badia Casas, Ilmo. Sr. David Escudé Rodríguez, Ilmo. Sr. Jordi Coronas Martorell, Ilmo. Sr. Francisco Sierra López, Ilmo. Sr. Oscar Ramírez Lara, Ilmo. Sr. Jordi Angusto Zambrano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.