Festa reivindicativa al Mas Guinardó

Divendres 19 octubre, 19h reivindiquem l’espais per a ús públic

Celebració i reivindicació no són incompatibles!

Aquest proper divendres 19 d’octubre estem de celebració i reivindicació. Sí, sí, són dues coses que no són incompatibles. Al contrari, és com l’all i l’oli, lliguen, combinen bé, i a més, n’hi ha per llepar-se els dits. És per això que l’hem anomenada festa reivindicativa.

I què celebrem? Doncs bé, celebrem que ens organitzem davant el capitalisme immobiliari al barri que ens ofega amb lloguers abusius, que fem front a un turisme massiu que afecta tota la ciutat (pujada preus, lloguers alts, canvi del comerç, etc.), que lluitem pels drets laborals i socials, que lluitem contra les retallades en sanitat, ensenyament, etc.. En fi, la llista és llarga i per sort, al barri hi ha activisme. La llavor del 15M encara roman viva i això ja és un bon pretext per a la celebració.

Alhora, la reivindicació és la clau per millorar les nostres vides. Qui no plora no mama, diu el refrany. Pensem que el Mas Guinardó és un espai amb moltes deficiències tan democràtiques com d’ús per a la gent. I és gràcies a aquesta denúncia i treball constant que força coses han canviat dos anys ençà, quan vam fer pressió i denúncia de les injusticies que es manegaven al Mas (video de la Comissió de Seguiment, 30 novembre 2016). Sí, la lluita sempre dóna resultats.

Malgrat alguns canvis, no hi ha res resolt: Districte segueix immòbil i mantenint els privilegis d’una entitat

privada. Les mateixes polítiques de sempre amb l’agreujant que malgrat les promeses aquest Districte mareja la perdiu amb l’esperança que ens n’oblidem. Un conveni que dóna privilegis a una entitat privada, un òrgan gestor de l’espai on manen, un bar il·legal en un espai públic on una entitat privada fa negoci, espais públics privatitzats i infrautilitzats com els bucs d’assaig. Això no pot seguir així. No després de tants anys.

Volem espais per a la gent del barri. Per exemple, sabem quantsmúsics (joves i no tan joves) usarien els bucs d’assaig que hi ha al Mas si es publicitessin i se’n fes promoció? Ara per ara, els músics han d’anar a BocaNord (Carmel) o a l’Espai Garcilaso (Sagrera) i el més greu, el jovent ni tan sols sap que al barri tenim 3 bucs d’assaig, pagat amb diner públic, és clar.

Si voleu disfrutar de musiqueta, pica-pica (sembla que hi haurà pintxos de truita, vegana i normal) i assabentar-vos de què es cou al barri, no falteu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.