Cultures de Control i Urbanisme

El dijous 28 de juny a les 19h, es realitzarà la xerrada ‘Cultures de Control i Urbanisme’ al Casal de Joves Girapells, dins del cicle Girapells a la Fresca

L’urbanisme com a eina de dominació

És l’urbanisme una ciència neutral i imparcial, o una eina d’intervenció social i dominació de classe? Quines són i han estat les cultures de control aplicades als habitants de Barcelona?  Quines diferències trobem entre les propostes dels diferents consistoris per a la ciutat de Barcelona? Com podem analitzar i entendre les grans reformes de l’espai urbà al barri del Guinardó?

urbanisme

Per entrar en matèria, el Dijous 28 de Juny a les 19.00 h es durà a terme, al Casal de Joves Girapells (Carrer Teodoro Llorente, 20), la xerrada “Cultures de control i urbanisme”. Així, la xerrada s’estructurarà en dos eixos. En primer lloc, parlarem sobre urbanisme, cultures de control i usos de l’espai urbà. Farem èmfasis en l’urbanisme com a element clau per castigar a aquells que viuen o fan ús de l’espai públic. Així mateix, analitzarem altres elements com el concepte de “civisme” i l’ordenança municipal que el materialitza. En segon lloc, parlarem de les grans reformes de l’espai urbà al barri (Obertura i reformes de la ronda del Guinardó, el recent enderrocament de l’illa del mercat…) i com s’ha modificat la vida al barri.

Per fer-ho, comptarem amb el Miquel Fernández (Antropòleg i autor de ‘Matar al Chino’), amb el Quim Linares (Historiador i membre de l’Assemblea Social del Guinardó) i amb la Neus Fornells (Membre de l’Associació de Veïns i Veïnes del Guinardó i responsable de temes urbanístics). Finalment, hi haurà debat obert posterior a les ponències.

 

Cicle d’activitats a l’estiu: ‘Girapells a la fresca’

urbanisme

Aquesta xerrada s’emmarca dins del cicle ‘Girapells a la fresca’. Així mateix, durant els Dijous de Juny i Juliol, es faran diverses activitats al Casal de Joves. Hi trobem la xerrada ‘Cultures de control i urbanisme’. A més, comptarem amb la visualització  i posterior debat de ‘Black Mirror’, ‘Pan y Rosas’, ‘Acción Civil’ i ‘Searching for a Sugar Man’.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.