Documental “City for Sale”

‘City for sale’ és un documental de seguiment a famílies de Ciutat Vella que mostra el mal irreparable que causa el turisme massificat i descontrolat. Podem col·laborar en el seu microfinançament a través de goteo.org.

Col·labora amb el projecte

City for Sale‘City for sale’ és un documental 100% independent i autofinançat que va néixer el setembre del 2015. Fruit d’un malestar i una inquietud personal de veure el ritme preocupant a què la ciutat de Barcelona s’estava transformant, la seva directora va començar a implicar-se en l’Assamblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) amb la voluntat de sumar esforços en la defensa dels drets socials.

La presa de consciència, el contacte amb activistes de tots els barris de Barcelona i l’auge dels moviments socials en contra de la massificació turística i la gentrificació, van fer que l’autora veiés clara la necessitat de fer un documental que anés més enllà de les estadístiques i traspassés el format televisiu. Va decidir, doncs, que ‘City for sale’ seria una pel·lícula que se centraria a ensenyar la vessant humana del problema a través de persones amb noms i cognoms.

El documental és el resultat de prop de dos anys de seguiment a quatre famílies de Ciutat Vella i, a través de viure amb elles el seu dia a dia, ens adonem del mal irreparable que el turisme massificat i descontrolat està causant en les seves vides.

Si voleu col·laborar en el seu microfinançament, podeu fer-ho a l’enllaç:

https://www.goteo.org/project/city-for-sale

El documental

Barcelona és un dels epicentres turístics més importants d’Europa. El 2017 va rebre més de 30 milions de turistes i va tornar a liderar el rànquing de les ciutats més visitades d’Europa, juntament amb Londres, Parés, Roma i Berliín. És un nou rècord històric que confirma la tendéncia creixent i imparable en la xifra d’arribada de turistes.

Però, quines són les conseqüències de tot això per a la gent de Barcelona, una ciutat amb poc més d’1,6 milions d’habitants? Un bon nombre d’estudis acadèmics constaten que el turisme de masses i l’especulació immobiliària que se’n deriva estan malmetent la ciutat i la seva vida veïnal fins al punt que està expulsant gradualment els veïns i veïnes de les seves cases i barris. El mateix padró d’habitants constata que, des de l’any 2008, el districte de Ciutat Vella, el més saturat de turistes, ha perdut gairebé 18.000 veïns i veïnes.

‘City for sale’ ens submergeix en la vida de quatre famílies barcelonines per mostrar-nos com el turisme de masses està aniquilant l’essència de la ciutat i contribuint a l’expulsió de veïnat. L’espectador/a connectarà d’immediat amb les diferents realitats que poden veure’s en el documental i, fins i tot, s’hi podrà sentir identificat/da. La pel·lícula apel·la a l’empatia i la reflexió, i revela, com ningú ho ha fet fins ara, el costat més humà d’un problema que ja no només és social, sinó també polític i econòmic, i que afecta tantes altres ciutats de moda com són Madrid, Venècia, Amsterdam, Lisboa, Roma, Praga o París.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.