Els Fons Voltors ja estan aquí!

Els fons voltors comencen a planejar pel barri. A què esperem per reaccionar? Aquest proper dissabte buscarem solucions per fer-hi front amb el Sindicat de Llogateres, 500×20, Sostre Cívic i altres entitats del barri.

Els fons voltors comencen a planejar pel barri…

Des del Guinardó us volem advertir que els fons voltors ja estan aquí! Entre nosaltres. A la web de l’empresa Elix 1 anuncien la venda d’un pis d’obra nova al carrer Amílcar 108.

Elix, llegim a La Directa2, és «una empresa catalana liderada per Jaime Lacasa, compra i reforma edificis sencers a Barcelona des de l’any 2003, però darrerament ha accelerat el ritme. Al barri del Poblenou, va comprar una finca al carrer de l’Amistat i en va expulsar les llogateres». L’any 2017, en aliança amb KKR i Altamar, Elix va constituir una socimi (empresa d’inversió immobiliària) que preveu comprar 40 edificis en els propers tres anys.

A més tenim altres voltors que ens comencen a envoltar. Optimum III Value-Added Residential SOCIMI SA ha comprat dos immobles: un a Juan de Garay i l’altres a la Rambla del Carmel3.

fons voltors

Optimum III és una cartera d’inversió especialitzada en el mercat residencial de Barcelona, Madrid i rodalies. Es va crear el 2016 i ha captat 54 milions d’euros i ha adquirit 11 immobles amb una superfície total de 33.591 m2. L’import de la inversió feta en actius és de gairebé 75 milions d’euros.

També MK Premium 4, empresa coneguda per expulsar a les veïnes del carrer Lancaster5, de Ciutat Vella, té immobles a Camp de l’Arpa: Vidiella 13; Besalú 92; Freser 160; i a Horta: Alarcón 21.

fons voltors

I nosaltres, esperarem que arribin al barri per reaccionar?

Aquest dissabte, compartim eines i mètodes de lluita

Aquest proper dissabte 21 d’abril, a les 11h30 al Casal de Joves Girapells, veïnes i veïns del barri preocupats per l’accés a l’habitatge i un lloguer just, parlarem amb el Sindicat de Llogateres, amb 500×20, amb Sostre Cívic, i altres entitats del barri, a veure què podem fer per revertir la situació.

Farem un taller pràctic per compartir problemes i solucions. L’objectiu és adquirir les eines i els mètodes necessaris per reivindicar un lloguer just i un habitatge digne, tal i com han fet per exemple les veïnes de Vida Laietana amb els antics jutjats. Elaborarem estratègies conjuntes per fer front juntes a aquesta problemàtica.

Hi haurà vermut al final! No hi falteu!

Un bon exemple: els antics jutjats de Via Laietana

Un bon exemple de lluita veïnal per aconseguir lloguer social és la campanya Vida Laietana, en què les veïnes han lluitat perquè l’edifici dels antics jutjats de Via Laietana siguin habitatges d’ús social. I ho han aconseguit!


 

  1. Elix
  2. Comprar, expulsar, reformar i vendre
  3. Portfolio de Optimum III Value Added
  4. MK Premium
  5. El último inquilino de Lancaster 13 acusa a MK Premium de coaccionarle