Gentrificadors al Guinardó

L’onada gentrificadora que viuen molts barris de la ciutat és molt possible que arribi en els mesos vinents al nostre; hi ha dades que ens permeten afirmar-ho.

Des del Guinardó volem advertir de l’onada gentrificadora que és molt possible que arribi en els mesos vinents al barri. Les dades que ens porten a afirmar això són les següents:

-A Barcelona, almenys hi ha 100 blocs de pisos que s’han comprat sencers i dels que s’estan expulsant els veïns. Més informació a:

https://directa.cat/actualitat/un-grup-dinversio-frances-compra-sis-blocs-al-poblenou-de-barcelona

-Al primer trimestre de 2015, a Barcelona es van signar 19.454 nous contractes (dades procedents de les fiances dipositades a l’Incasol). Això significa que si els contractes tenen una durada mínima de 3 anys (segons la Ley de Arrendamientos Urbanos, LAU), aquests contractes s’hauran de prorrogar o s’extingiran; en cas que es prorroguin, molts API o administradors poden aprofitar per apujar-los, la qual cosa pot provocar nous moviments migratoris a la ciutat a la recerca de barris amb lloguers més econòmics. Recordem que el barri del Guinardó es troba sota de la mitjana de Barcelona: uns 666 euros (quart trimestre de 2016).

-Darrerament, les immobiliàries estan sortint com bolets: a la zona que va de la plaça Catalana-Amílcar-passeig Maragall-Ramon Albó-Ronda Guinardó-Vinyals-plaça Catalana, hem comptat: 17 IMMOBILIÀRIES!!!!!!

Si et preocupa el tema o vols aportar la teva opinió, el dissabte 10 de març a les 10.30 del matí participarem en les Jornades de Convivència, organitzades per la cooperativa Rocaguinarda, amb una taula de debat sobre la situació de l’habitatge al Guinardó on intervendran persones vinculades a 500×20, el Sindicat de Llogateres i l’Associació de Veïnes i Veïns Maragall.

gentrificacio