Premi Mercè Conesa per Stop Mare Mortum

No acord UE-Turquia. Barcelona. 10/03/16La plataforma Stop Mare Mortum hem estat reconegudes amb el premi Mercè Conesa a la millor iniciativa social catalana del 2015 pel diari El Periódico de Catalunya. El col·lectiu ha estat escollit per un jurat especialitzat que ha valorat el treball de l’organització en la denúncia de les constants morts al mar Mediterrani i la tasca de la societat civil organitzada que lluita contra la vulneració de drets humans.

És per això que aquest premi és per a TOTA la ciutadania que rebutja i condemna les polítiques migratòries i exteriors dels estats de la UE que retallen els drets fonamentals. Gràcies a totes.

Se’ns guardona quan tot just estem a punt de fer un any de vida. Stop Mare Mortum vam néixer l’abril de 2015 després de l’enfonsament, el 19 d’abril, d’una embarcació a les costes de Sicília on van morir almenys 800 persones. Davant aquest fet, un exemple de tants, persones a títol individual, entitats, partits polítics i sindicats es vam reunir per a donar una resposta de la ciutadania catalana i europea a aquesta situació.

Fem xerrades i tallers escolars per a sensibilitzar a la ciutadania. També hem impulsat cassolades i concentracions així com manifestacions com la del passat 27 de febrer o 19 de març. A part, treballem la incidència política per a canviar polítiques migratòries i d’asil i en aquest sentit vam impulsar la moció de municipis acollidors el passat mes de setembre. També hem anat a estudiar el terreny a Lesbos i Idomeni, Grècia.

La gala es celebrarà el dijous 7 d’abril de 2016 al Teatre Nacional de Catalunya juntament amb el premi Català de l’any 2015 i a la millor iniciativa empresarial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.