Bloquegem el CIE, CIE mai més

Després d’anys de denunciar la vulneració dels Drets Humans que s’han comès al CIE, de trencar l’opacitat que hi regnava, de judicialitzar els casos de vulneració de drets. Després que el CIE acabés amb la vida del Mohamed, l’Idrissa i l’Alik. Després que milers de persones es mobilitzessin fins a les seves portes, exigint que es clausurin aquests centres de la vergonya. Desprès de treure a la llum la vergonya dels Vols de deportació. Després d’interposar desenes de queixes als jutjats denunciant les condicions que han forçat el tancament per obres del CIE. Després que el Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona s’hagin posicionat, en una resolució històrica, a favor del seu tancament.

Després de tot, avui bloquegem el CIE. Hem dit prou i hem decidit posar el cos perquè el CIE de Zona Franca no obri mai més. I ho tornarem a fer tantes vegades com sigui necessari. 

L’obstinació del Govern de l’Estat -que cal recordar-ho, és un govern en funcions- en mantenir aquests centres de la vergonya en funcionaments ens ha portat fins a una situació límit, anòmala i antidemocràtica. El Ministre d’Interior que pretén imposar la reobertura del CIE, ho farà sense la legitimitat democràtica de les darreres eleccions i en contra de les Resolucions d’òrgans sobirans com el Parlament de Catalunya o el Plenari de l’Ajuntament de Barcelona. És evident que un govern en funcions s’ha de limitar a la gestió ordinària dels assumptes públics, i s’ha d’abstenir davant de grans decisions com pot ser la reobertura del CIE. Ens preguntem doncs, quina legitimitat té l’actual Ministre de l’Interior per seguir entossudit en la reobertura d’un CIE que la ciutadania de Catalunya rebutja de forma frontal.

En els darrers quatre mesos el CIE ha estat tancat per obres. Durant aquest temps, els Jutjats de Barcelona no han ordenat l’internament de cap persona al CIE. Per tant, si el CIE tanca de forma definitiva estarem una mica més a prop que cap més persona a Catalunya sigui privada de llibertat per una Llei d’Estrangeria discriminatòria. Som conscients però que el CIE de la Zona Franca és només una peça de l’engranatge racista que va des de les batudes per perfil ètnic fins a les deportacions exprés, els Vols de la vergonya, o les Tanques de Ceuta i Melilla.

La història ens ha ensenyat que els drets civils, el dret al sufragi de les dones, els drets de les treballadores i molts altres han estat conquerits per la ciutadania organitzada, conscient de la seva capacitat per transformar la realitat. Perquè com deia Thoreau, la desobediència és el verdader fonament de la llibertat Però queda encara molt camí a recórrer en la lluita contra el racisme i pels drets de les persones migrades. I avui, la desobediència civil és l’únic instrument que ens permet avançar en la conquesta d’aquests drets.

És per totes aquestes raons que avui hem decidit bloquejar el CIE. I fem una crida popular a donar suport i mobilitzar-nos activament per impedir-ne la reobertura. No ens aturaran! El dia que pretenguin reobrir el CIE, convoquem a tothom a les 19h a Plaça Urquinaona en un clam popular per tal d’exigir el tancament definitiu del CIE de la Zona Franca de Barcelona. 

Avui bloquegem el CIE. CIE mai més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.