EN OBERT “DETERMINANTS DE LA SALUT”

Aquests darrers dies Sicom ha penjat  obert en el seu canal de YouTube el documental “Els determinants de la Salut” és el quart documental del projecte ‘La Salut el Negoci de la Vida’ realitzat per l’associació Solidaritat i Comunicació, SICOM associats a How Audiovisual i Multimèdia. i ha guanyat el  Premi al Millor Documental de Denúncia i Sensibilització Social al Primer Festival Gollut a Ribes de Freser . El director es Frederic Pahissa, els realitzadors Carlos Collazos i Carlos Vera i el productor executiu Josep Cabanyol. Si vols saber-ne més sobre la sèrie:  La Salut el Negoci de la Vida: dades sobre la sèrie de 4 documentals

Per què aquest documental? Perquè l’aire, l’aigua, l’alimentació, la sanitat, l’educació, el medi ambient, l’habitatge, la feina, tots  drets irrenunciables, determinen la nostre salut però a dia d’avui estan sent privatitzats.

El documental es basa en una anàlisi exhaustiva de la situació de la salut pública: els determinants socials de la salut, les circumstàncies en què les persones neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen; les desigualtats en salut, les diferències en salut que són innecessàries i evitables a més de ser injustes, la negació del dret a la salut per convertir-lo en un negoci en favor de les grans corporacions industrials i financeres a través de les privatitzacions i la corrupció; i de l’exclusió que es causa a les dones, les classes socials més desfavorides i els immigrats.

Com afirmen des de Sicom “ Determinants de la Salut és una mirada crítica i profunda sobre un cúmul de factors que per causa de les decisions de l’Administració i del poder financer, estant reduint l’esperança de vida de la majoria dels ciutadans”

Visioneu-lo per que de moment TV3 no considera emetre’l…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.