6F – Justícia Tarajal

El 6 de febrer de 2014 la Guàrdia Civil atacava directament, usant bales de goma i pots de fum, centenars d’immigrants subsaharians que tractaven de creuar nedant la frontera entre el Marroc i Ceuta. Aquest atac va causar almenys 15 morts documentades, 50 persones desaparegudes i la devolució il·legal de 23 persones.

Tot i el muntatge per part del Ministeri de l’Interior espanyol, diferents associacions van denunciar 16 guàrdies civils per presumptes delictes d’homicidi i lesions imprudents. No obstant això, la jutge a càrrec va considerar l’ús de material “antiavalots” com a adequat i amb fins dissuasius.

Davant d’aquesta barbaritat, considerem aquell dia a la platja del Tarajal a Ceuta un dia que representa totes les mesures violentes racistes i il·legals que el règim fronterer europeu ha exercit en contra dels i les immigrants.

Les quinze vides que hem perdut aquest 6 de febrer són només un episodi més de la realitat a la Frontera Sud. Milers d’altres migrants han estat i són víctimes de la violència de la tanca fronterera a Ceuta, però també de la de Melilla i de les fronteres marítimes d’Espanya i d’una Europa Fortalesa. Milers de persones han desaparegut, moltes vegades sense ser ni tan sols identificades. Fa tan sols algunes setmanes, el 25 de desembre i el 4 de gener, morien a Ceuta almenys sis persones que intentaven creuar nedant a territori europeu, mentre que moltes altres van ser atacades violentament per les forces auxiliars marroquines a la vista de la Guàrdia Civil.

Milers de persones que travessen les fronteres cada dia s’exposen a aquestes mesures de terror, que obeeixen als interessos d’Europa. Una lluita diària que és en si un acte reivindicatiu, una lluita pel dret al lliure moviment, de resistència i desobediència a les fronteres; una lluita que ens fa qüestionar les polítiques colonialistes i racistes que es perpetuen i reprodueixen no només en les fronteres, sinó també en les lleis d’estrangeria europees.

Des de Barcelona l’Espai de l’Immigrant, Tanquem els CIE, Unitat contra el Feixisme i el Racisme, Observatori DESC, SOS Racisme i Stop MareMortum ens sumem a la commemoració del 6F Tarajal, i a l’exigència de justícia per les morts del 6 de febrer de 2014, juntament amb les diferents accions a Rabat, Ceuta, Estrasburg, Berlin i en altres ciutats.

Avui més que mai hem de lluitar juntes, avui més que mai hem d’alçar juntes les nostres veus!

Acabem amb la guerra contra els immigrants!

A baix les fronteres!

Mai més un # 6FTarajal!