Comunicat davant la imminent tala d'arbres al Parc dels Tres Turons

arboles2

Des de fa aproximadament dos anys s’està duent a terme una transformació total de l’àrea del barri del Carmel coneguda popularment com els Bunkers, la qual afecta als carrers Lavernia, Maria Lavernia, Turó de la Rovira i Montserrat.

L’esmentada reforma no té més intenció que la turistificació de la zona, dins del circuit urbà compost per l´Hospital de Sant Pau, el Parc Guell i les bateries anti-aèries de la Guerra Civil. El problema no és nou, si no que n’és ben conegut pels veïns del barri, ja que són més de 2000 visitants -i els corresponents vehícles- els que s’hi acosten cada cap de setmana.

El presupost inicial ja ha sigut ampliat i són milions d´euros que ningú ha demanat que es gabanyin en formigó i adoquins, filsferros, baldosas…. i a la vegada estan retirant profesionals del CAP del carrer Murtra, on cada dimecres es realitzan concetracions veinals de protesta. Aquesta es la forma de fer nova política o més bé fer la mateixa inversió de sempre que arriban a les butxaques dels de sempre.

arboles1Ahir mateix, es van assenyalar una vintena d´arbres per TALAR-LOS, sense que estigués previst en el projecte inicial, és a dir, una veritable MOSEGADA a la muntanya, PER TAL D’ENGRANDIR L´AMPLADA DE LA CARRETERA.

Aquesta destrossa de la zona verda, és concretament a má dereta de les curves que van des del final del carrer Gran Vista al carrer Lavernia. TALAR MÉS DE 20 ARBRES que porten molts anys creixent, per engrandir la carretera i facilitar la circulació futura d’autorcars i vehicles que envairan ENCARA MÉS el nostre barri i destruiran, un xic més, la nostra seguretat i tranquilitat.

Mercedes Vidal (ambientòloga) regidora de Barcelona en Comú, d´IC-VERdS, està al corrent d’aquest fet i per tant n’hauria de ser conscient de la destrucció ambiental que suposarà, així com de la nova partida económica que anirà a les butxaques d’empresas com Roig, la qual té el dubtòs honor de comptar amb diverses sentèncias per vulneració drets laborals contra els seus treballadors.

Continuarem informant

STOP TALA – STOP TALA – STOP TALA – STOP TALA – STOP TALA

Veins del Carmel – Turó dela Rovira
Barcelona
11 de novembre del 2015

One comment

  1. Hola,ens podríeu facilitar més informació sobre com ajudar a evitar aquest “arbricidi” intolerable?
    Des de la pàgina FB del Carmel,ens agradaria ajudar a la difusió.
    Salutacions.

Comments are closed.