Jordi Huguet: “Qui controla l’aigua, acaba controlant el país”

L’autor Joan Gaya presenta el seu llibre Barcelona i l’aigua amb Jordi Huguet com a convidat

Per què l’aigua és tan cara? Així arrancava la presentació del llibre Barcelona i l’aigua amb l’autor i l’enginyer industrial Joan Gaya i amb Jordi Huguet com a convidat, membre fundador de la plataforma Aigua és Vida. L’organització de l’acte va anar a càrrec d’aquesta última plataforma i de la cooperativa cultural Rocaguinarda, que van utilitzar el Casal Mas Guinardó per presentar el llibre i parlar sobre la (re)municipalització de l’aigua a Barcelona.

“L’aigua és cara perquè està bruta, i netejar-la té uns costos” contestava Jordi Huguet a la pregunta principal de la presentació. El membre d’Aigua és Vida va tenir la primera paraula i va començar presentant la campanya que estan desenvolupant per poder sostenir una gestió pública de l’aigua a Barcelona. Segons Huguet, la consecució de 25.000 signatures ha sobrepassat les seves expectatives, i farà possible que es pugui presentar el projecte a l’Ajuntament. “Qui controla l’aigua, acaba controlant el país”, s’excusava Jordi Huguet en parlar dels avantatges que tenia una gestió pública i participativa de l’aigua.

Cost total de la tarifa de l'aigua. Font: Plataforma "aigua és vida"
Cost total de la tarifa de l’aigua. Font: Plataforma “aigua és vida”

Joan Gaya, després de sentir els elogis d’Huguet sobre el llibre, va començar parlant sobre les característiques de Barcelona i l’aigua. Un llibre replet de citacions que destaca pel seu rigor analític. Segons l’autor, la part més històrica del llibre fa un recorregut des de la caiguda de les muralles de Barcelona i el corresponent inici de la història de l’aigua fins ben entrada l’actualitat. “Mai ho sabrem”, contestava Gaya a la pregunta inicial sobre el cost de l’aigua, denunciant l’opacitat dels comptes econòmics de l’aigua de Barcelona.

Després de més d’una hora, l’acte va acabar amb un seguit de preguntes del públic. Aquest va mostrar molt d’interès per les possibilitats reals de la gestió pública de l’aigua i per tot allò que ho condiciona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.