Assemblea Social Guinardó-Can Baró
Dissabte
17
Juny
2017
12h00
Pl. antonio Lopez

Barcelona  
Idrissa Diallo, una plaça et dediquem. 17 Juny

Totes demà a la futura Plaça Idrissa Diallo! Demà dissabte al migdia, 12h, ens trobem a l’antiga plaça Antonio López. per a celebrar l’acte per demanar que aquesta plaça dedicada a l’esclavista Antonio López porti el nom de l’Idrissa. Tal i com llegiem a la Directa a l’article en efecte, l’Idrissa Diallo mai més serà un ‘sense nom’.

Recordem que Idrissa Diallo, guineà de 21 anys va morir sota custòdia del Cos Nacional de Policia espanyola al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona la Nit de Reis de l’any 2012.

La tarda de dimecres 14 de juliol, un petit grup de persones va retre un homenatge a l’Idrissa. Tanquem els CIE va col·locar una làpida al nínxol del cementiri de Montjuïc, on està inhumat el jove guineà des del 2012, any de la seva mort.  L’indret escollit va ser  allà on fa gairebé mig any la Directa va trobar el nínxol anònim on es va inhumar al jove en solitud, mitjançant un enterrament de beneficència, després que el seu cos passés sis mesos a les cambres frigorífiques de l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya sense ser reclamat per ningú.

Homenatge a Idrissa Diallo (14 de juny de 2017) from metromuster on Vimeo.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Barcelona i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *