Convergència vol augmentar un 20% el turisme mèdic en 15 centres sanitaris privats

Mentre la gran majoria de mitjans ens bombardegen d’informació parlamentària hi ha notícies que directament són censurades i que ens afecten molt directament a les persones que paguem i usem els serveis públics (sanitat pública, educació pública, etc.).

Aques cop és “Barcelona Medical Destination” l’acord entre la Generalitat i Tursime de Barcelona per fer (un cop més) negoci privat a partir d’inversió pública. Inversió pública + negoci privat, l’estil neoliberal al què Convergència ens té acostumats. Tot això, ben camuflat amb negociacions per fer govern, o com ho diuen ells “pel bé del país”. Saben quan firmar els acords: o bé a l’estiu, quan la gent està més distreta o quan passa alguna altra cosa que eclipsi l’estafa.

El què cal remarcar és que al pressupost de 160.000-200.000 euros que costa la
campanya Barcelona Medical Destination (i que paguem de la nostra butxaca perquè empreses privades en facin negoci) cal afegir tot el diner públic desviat a la privada via
concertacions i externalitzacions (54% del pressupost de sanitat). Si les empreses privades de sanitat són rendibles és essencialment gràcies al diner públic que s’han embutxacat, d’altra manera moltes potser ni tan sols existirien.

També es podria fer una altra reflexió: la privada ha tocat sostre a Catalunya? Tota la gent que s’ho pot permetre ja té privada? Com fan créixer el negoci de la privada si la gent que no en té és massa pobre per pagar-la? Doncs molt fàcil, que vinguin ricatxons estrangers, que  ja tenim la infraestructura turística ja muntada…

Boi Ruiz, Joan Gaspart i tots els qui vetlleu pels interessos de la sanitat privada: sou culpables de l’expoli de diner públic i de l’empitjormanent del funcionament de la sanitat pública.

Fonts:

Catalunya quiere aumentar un 20% el turismo médico en 15 centros sanitarios privados
El sistema sanitari, la salut i la malaltia. Una qüestió de classe
Objeccions d´urgència a la sanitat “business friendly” de Boi Ruiz