El Guinardó vol espais

cartell_20151003_espais_web_petitDissabte, 3 d’octubre a les 11h
a la Plaça del Mercat del Guinardó

Són molts els canvis que hi ha hagut al Guinardó en els darrers anys. La situació econòmica global ha perjudicat seriosament les condicions de vida de moltes persones del barri. Alhora, però, ha fet revifar la solidaritat i la cooperació. Per sort, el barri està més viu que mai: es va mobilitzar davant les greus retallades a l’Hospital de Sant Pau, encara avui lluita per protegir patrimoni històric com Torre Garcini i de ben segur que ho farà davant futurs problemes que afectin a la gent del barri.

El teixit social i cultural s’ha vist potenciat per una nova onada de demandes i reivindicacions (eclosió del 15M i de noves assemblees) que han fet rebrotar nous moviments, com ara plataformes veïnals, grups de suport mutu (en àmbit d’habitatge, laboral i sanitat) i fins i tot la creació de nous centres socials autogestionats.

Malgrat aquest teixit, al barri trobem la necessitat d’un espai on persones i col·lectius conflueixin i es gestionin de manera horitzontal. Un espai durador i essencialment obert i participatiu. A la ciutat tenim alguns exemples d’espais com per exemple el Casal de Barri Prosperitat, l’Ateneu Popular de Nou Barris, Can Batlló a Sants, El Pou de la Figuera i La Negreta a Ciutat Vella o l’Ateneu Harmonia de Sant Andreu entre d’altres.

És per això que algunes veïnes del barri hem decidit crear una iniciativa per aconseguir un equipament cultural i popular gestionat per les mateixes persones que l’utilitzen. Un equipament entès com a:

  • punt de trobada per a persones i col·lectius del barri
  • lloc on tenir-hi cabuda activitats socials i culturals
  • autogestionat per les mateixes persones usuàries

Aquesta iniciativa no tindria sentit si no es construís de manera oberta i participativa, escoltant, debatent i compartint idees i propostes. És per això que ens convoquem en reunió oberta a la Plaça del Mercat el proper 3 d’octubre de 2015 a les 11h.

Guinardenques i guinardencs, ens veiem a la plaça!